KFC|Sieciówki

Jakieś pytania?

Bucket-HeadW związku z niedawno rozpoczętą współpracą z marką KFC, zostałem zaproszony na organizowane przez tę sieć warsztaty, na których oprócz przedstawienia mi aspektów przygotowywania mięsa i pracy w punkcie tej sieci, będę miał chwilę by zadać kilka pytań.
I tu pojawia się moja prośba do Was, drodzy Czytelnicy: do czwartkowego poranka(12.06.2014r.) poproszę Was o zadawanie tu, bądź na fanpage’u pod tym postem pytań, które w Waszym imieniu miałbym zadać na tymże spotkaniu.

Liczę na Wasza inwencję i trzymajcie się chłodno(ze względu na pogodę)!

Tomek Mędrek

15 Comments

  1. Zapytaj oczywiście o panierek i jej skład i jak ją robia
    Zapytaj o to kiedy znów będzie twister curry – bardzo dobry był
    Powiedz im, że mają fatalne frytki
    aa no i niech zmodyfikują jakoś fajnie grandera
    Czy pracownicy mają zniżki?

    • Skład marynaty to tajemnica, o panierce więcej znajdziesz w tekście 🙂
      Twister Curry – nie wiadomo, ale nie jest wykluczone, że wróci.
      O frytkach przekazałem i to nie raz 😛 Odpowiedź na prośbę o zmodyfikowanie Grandera brzmiała “dobrze”, więc może coś jest w planach – dla mnie byłoby to piękne 😀
      Mają, obiad pracowniczy za 2.00zł i 25% ogólnej zniżki do AmRestu 🙂

  2. jak robia panierki, czy mozna je gdzieś kupić, skład sosu słodko kwasnego , czy można go gdzieś kupić, niech zmienią frytki te sprzed kliku lat, aktualne są okropne, nie da się ich jeść, w mc sa lepsze frytki od kfc

    • O panierce dużo w tekście, kupić ich niestety nie można 😛 Skład sosu podany jest na opakowaniu 🙂 Można go kupić jedynie w KFC 😀 Frytki są produkowane tak jak frytki w McDonald’s, nawet w tej samej fabryce, z tych samych lub podobnych odmian ziemniaka – różnią się jedynie grubością i tym jak są smażone w punkcie sieci 🙂

  3. 1. Jak przygotowują kukurydzę, że nie trzeba na nią czekać, nie jest rozgotowana, zawsze idealna?
    2. Czy kukurydza jest smarowana masłem czy innym tłuszczem?
    3. Jak robią frytki? Z czego? W jakim dokładnie tłuszczu są smażone (np. w Nord Fish mają podobno olej rzepakowy bez palmowego i jest to smaczniejsze i zdrowsze)?
    4. Co jest w bułkach? Jaki mają okres przydatności?

    NIECH ZMIENIĄ FRYTKI! Ja rezygnuję nawet z zestawów, aby ich nie brać, bo smakują jakby były z płatków ziemniaczanych, a nie ziemniaków całych. McDonlads i NordFish mają dużo, dużo smaczniejsze. Nawet te stare sprzed kilku lat były lepsze w KFC, niż “nowe”.

    • Odpowiedzi na trzy pierwsze pytania znajdą się w tekście, na pytanie czwarte postaram się uzyskać odpowiedź jak najszybciej. Wiem jedynie, że bułki to klasyka sieciówek czyli drożdże, cukier, woda, sól, mąka pszenna, olej i emulgatory – do Grandera dodawane jest nieco otrębów, więc bułka wygląda i smakuje nieco inaczej (według mnie bardzo na korzyść).

      Co do frytek: jak wyżej 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *